terug naar receptenoverzicht

Zalm met paddenstoelen

Ingrediënten

  • Gerookte zalm - 200 gr
  • Roomkaas - 175 gr
  • Room - 0,5 dl
  • Shii-take - 100 gr
  • Olijfolie
  • Sjalot - 1 st
  • Bieslook - klein bosje

Bereiding

  1. snijdt de shii-take in kleine blokjes, maak de sjalot schoon en snipper deze fijn
  2. verhit een koekenpan en bak de gesneden shii-take en de gesnipperde sjalot gaar op een matig vuur, kruid met peper en zout en laat af koelen
  3. snijd het bieslook en voeg toe aan de paddenstoelen
  4. leg op een snijplank een strook plasticfolie en beleg de folie met plakjes gerookte zalm
  5. slap de roomkaas af met de room, breng over in een spuitzak en spuit een laagje room op de plakjes zalm
  6. verdeel het paddenstoelenmengsel over de kaas
  7. rol nu het geheel op en draai de uiteinden van het plastic strak zodat er een stevige rol ontstaat, laat dit opstijven in de koeling
  8. verwijder de folie en snijd de rol in vingerdikke plakken,
  9. garneer met wat bieslook of kervel