terug naar receptenoverzicht
Zalm met paddenstoelen
Ingrediënten
-
Gerookte zalm - 200 gr
-
Roomkaas - 175 gr
-
Room - 0,5 dl
-
Shii-take - 100 gr
-
Olijfolie
-
Sjalot - 1 st
-
Bieslook - klein bosje
Bereiding
- snijdt de shii-take in kleine blokjes, maak de sjalot schoon en snipper deze fijn
- verhit een koekenpan en bak de gesneden shii-take en de gesnipperde sjalot gaar op een matig vuur, kruid met peper en zout en laat af koelen
- snijd het bieslook en voeg toe aan de paddenstoelen
- leg op een snijplank een strook plasticfolie en beleg de folie met plakjes gerookte zalm
- slap de roomkaas af met de room, breng over in een spuitzak en spuit een laagje room op de plakjes zalm
- verdeel het paddenstoelenmengsel over de kaas
- rol nu het geheel op en draai de uiteinden van het plastic strak zodat er een stevige rol ontstaat, laat dit opstijven in de koeling
- verwijder de folie en snijd de rol in vingerdikke plakken,
- garneer met wat bieslook of kervel