terug naar receptenoverzicht

Paddenstoelentaart

Ingredi├źnten

  • 250gr oesterzwammen
  • 250gr Shii take
  • 50gr ontbijtspek
  • 100gr prei
  • 4 eierdooiers
  • 2dl melk
  • 40gr bloem
  • zout, peper
  • 250gr bloem
  • 150gr boter
  • 1 ei
  • 3 eetl water
  • zout

Bereiding

  1. Snijdt de paddenstoelen in stukken.
  2. Snij het spek in dunne reepjes en de prei in smalle ringetjes.
  3. Roer de eierdooiers los in een kom, voeg het ei en de bloem toe en meng alles zorgvuldig.
  4. Kruid het mengsel met peper en zout.
  5. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een ronde lap en bekleed hiermee de ingevette taartvorm.
  6. Prik de deegbodem in met een vork en bedek hem met aluminiumfolie.
  7. Vul de taart met een vulling van gedroogde bonen en bak hem 15 minuten in een op 180┬░ C voorverwarmde oven.
  8. Neem de vorm uit de oven, verwijder de bonen en de folie en zet de taart nog eens 4 minuten in de oven.
  9. Haal hem terug uit de oven en zet hem opzij. Verhit de boter in een koekenpan en laat de spekjes een paar minuten uitbakken.
  10. Voeg dan de paddestoelen toe, draai het vuur hoog en bak de paddestoelen tot het vocht vrijwel volledig verdampt is.
  11. Laat de prei even meebakken en breng op smaak met peper en zout.
  12. Schep de paddestoelen in de deegbodem, giet het nogmaals opgeklopte dooier-bloemmengsel door een zeef over de paddestoelen en bak de taart in nog circa 15 minuten gaar en goudbruin in de oven.

Serveertip

Serveer de taart warm