terug naar receptenoverzicht

Krokante Shii-Take

20 bolletjes

Ingrediënten

  • Panko - 0,5 zak
  • Rookspek - 25 gr
  • Sjalot - 1 stuk
  • Shii-take - 125 gr
  • Melk - 1 dl
  • Maïzena
  • Peterselie - 8 takjes
  • Bloem - 200 gr
  • Eieren - 3 stuks

Bereiding

  1. snijdt het rookspek in kleine reepjes, maak de sjalot schoon en snipper zeer fijn
  2. snijdt de shii-take in kleine blokjes
  3. verhit een koekenpan en bak de spekreepjes aan, voeg de sjalot toe en de fijngesneden paddenstoelen en kruid met peper en zout
  4. als de paddenstoelen gaar zijn zet apart en let afkoelen
  5. was en pluk de peterselie, hak fijn en voeg toe aan de shii-take
  6. verhit de melk en voeg zoveel maïzena toe totdat er een dikke saus ontstaat
  7. meng deze saus met het paddenstoelenmengsel en controleer de smaak, voeg eventueel peper en zout toe
  8. wanneer deze massa is afgekoeld kunnen er bolletjes van gedraaid worden
  9. koel deze bolletjes gedurende een half uurtje in de vriezer
  10. nu zijn ze stevig en kunnen ze gepaneerd worden:
  11. haal de bolletjes eerst door de bloem, vervolgens door het losgeklopt ei en tenslotte door de panko ( dit is Japans paneermeel, verkrijgbaar in de toko )
  12. voor het serveren frituren we de bolletjes in olie van 180 gr.
  13. serveer met bijvoorbeeld een siroop van Aceto, of truffelmayonaise.