terug naar receptenoverzicht

Gemengde salade met lamsvlees en muntdressing

voor 13 personen

Ingrediƫnten

  • 600gr sperzieboontjes
  • 750gr lamsschnitzels
  • 150gr boter
  • 150gr kaas, geraspt
  • 50gr verse munt
  • 150gr pijnboompitten
  • 6el (frambozen)azijn
  • 3dl olijfolie
  • 12 bosuitjes
  • 3 el poedersuiker
  • 250gr gemengde sla

Bereiding

  1. Pijnboompitten roosteren in een droge pan
  2. Uiteinden van sperzieboontjes afsnijden.
  3. In pan met ruim kokend water en zout sperzieboontjes in 3 min beetgaar koken. In zeef onder koud water afspoelen en laten uitlekken.
  4. Topjes van de munt bewaren voor het nagerecht, en de harde steeltjes verwijderen, rest bewaren voor de dressing!
  5. In keukenmachine of met staafmixer muntblaadjes, oude kaas, pijnboompitten, azijn en olie tot dikke, gladde dressing pureren. Op smaak brengen met zout en peper.
  6. Bosuitjes schoonmaken en elk in 3 stukken snijden.
  7. Lamsschnitzel bestrooien met zout en peper.
  8. In pan helft van boter verhitten en lamslapjes in 4 min rondom bruin en van binnen rose bakken.
  9. Lamsboutlapjes in dunne plakjes snijden.
  10. In koekenpan rest van boter verhitten.
  11. Bosuitjes in pan leggen, met poedersuiker bestrooien en 3 min zachtjes smoren tot suiker begint te karameliseren.
  12. Gemengde sla over de borden verdelen. Niet te veel sla gebruiken!
  13. Sperzieboontjes op de sla, daar de dressing overheen, lamsplakjes erop rangschikken met daar boven op de bosuitjes.

Recept: Hoeve de Mertel